Ars Norsica

1294: Høst - Død i vedskjulet

Characters: Cornell, Astor, Guttulf og Askgeir
Grogger: 6

Kjøper av covanentet: 1 Bead of Legendary Beast Destruction og 1 Bead of Demonic Obliteration
Får en sydame til å lage en liten taske til å ha beads i som falken kan ha rundt halsen.

Baronen kaller inn til middag. Det blir tydelig på Fløan at dette er for syns skyld, og det egentlige motivet er en anledning til å få Cornell på tomannshånd. Baronen ønsker å vise at det er alvorlige saker å skylde ham penger og ønsker å bruke Cornells muskelkraft.
Sjur Bårdsens var Gamlebaronens tjenestegutt, men ble sluppet fri når Ulf Fjoddar selv overtok.
Sjur lånte penger når han slapp fri til å bygge seg opp en egen gård og avtalte å betale tilbake en sølv i halvåret. Han har vært en sikker betaler lenge, men nå har ikke det skjedd noe med betaling på ett år, og han har avist folk som har prøvd å kreve de inn. Etter en dag på Fløan reiser Cornell med følge av gårde mot Mule i Levanger.

Gården virker forlatt på overflygning av Astor.
Cornell i falkeform bruker spontanmagi for å se gjennom veggene i de forskjellige byggene på tunet. Her ser han en eldre bror som gråter og leker med pinner og en yngre som spikker. Stabburet har masse mat, fjøset er tomt. Det mindre huset er tomt. Vedskjulet er låst med hengelås, og veldig uryddig i deler. Etter dette tar han med seg Guttulf to grogger og Askgeir. Etter å ha snakket og kastet litt intellegomentemspells på guttene får alle utenom den ene groggen en sterk lyst til å dra hjem som Cornell ikke greier å stoppe de fra å handle på.

Detekterer noe magisk fra groggen med intellego vim.
Hører med Hugo og Alrek om hva type vesen dette kan være. Reiser tilbake og sover. Blir vekket av Astor som har sett noe gjennomsiktig vandre rundt. Prøver å lage ringer med rego mentem som skal stoppe den jentelignende saken men det funker ikke. Reiser tilbake på dagtid og får groggene til å lage ringer. Spøkelset forstyrrer dem, og de arbeider ineffektivt. Bruker all sin selvtillit på å lage bra ring, men spøkelset bare vandrer rett igjennom. Cornell beordrer groggene til å hogge ned døren på hovedhuset, men den groggen som følger ordre blir grepet av spøkelset, Cornell bruker fort en perle og kaster på armen som kommer gjennom døren. Den treffer og spøkelset trekker seg hylende tilbake.

Groggen er blitt synlig eldre og løper sin vei.
Cornell er nå veldig sint og lei av hvordan spøkelset av Ida skal klare å ødelegge alt Cornell prøver på og plukker opp øksen selv og hogger ned døren på en halvtime.
Inni huset tar han kontroll over brødrene og ser inn i sinnet på mor. Endelig får han fram sannheten om hva som faktisk skjedde den kvelden i vedskjulet fra Moren. Hun gikk ut i skjulet for å hente ved, traff på sin sønn Bård som gikk etter en kort stund, og låste etter seg når hun gikk tilbake til huset, noe hun ikke pleide å gjøre og ikke kan forklare. Hun og mannen gikk deretter på besøk til noen naboer.

Neste morgen fant hun Ida kald, forslått og død. Hun skjulte så for resten av familien at hun hadde låst, og framstilte det som om Ida måtte ha dødd av at vedstabelen falt over henne. Moren Ingrid forteller også at hun etter å ha funnet Ida død fikk mannen til å selge dyrene og ga pengene fra salget til Ida Stormsdottirs søster Hege i Nidaros, men spøkelset hyler “LØGNER!” og anklager moren for å alltid ha hatet Ida og forholdet hun hadde til eldstegutten Bård. Moren sier at hun ikke ante noe som helst om forholdet deres, og alltid hadde likt Ida. Etter mye forsøk på å overbevise bruker Cornell ett spell som får det til å røyke ut av munnen på de som lyver. Etter eksempel på Bård spør han ut moren Ingrid Nesdottir med denne, og kaster den så på spøkelset Ida. Hun blir endelig overbevist om at hun har hørt sannheten, og forsvinner etter ett lettelsens sukk. Cornell koster sammen støvet etter Ida (2pawns mentem vis) og kjøper nye dyr til gården sånn at de skal ha mulighet til å arbeide seg opp igjen.

Rewards: +3 Confidence, +10 experience, +2 mentem vis (1 til Cornell)

Comments

Nightowl82

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.