Ars Norsica

1293: Høst - En falks rettferdighet

Characters: Cornell,Guttulf,Askgeir og Bragi
Groggs: De 4 hundene
Equipment: Fiskebåt

Cornell får besøk av seidmannen Trygvald, noe som er uventet da dette ikke er tiden for visoverlevering. Trygvald kommer med en beskjed fra Alrek – seidmennenes leder om en interessant sak innerst i Stjørdal, hvor en gammel kone har mistet sin mann i en jaktulykke og sin sønn til en kjærlig katt av alle ting. Mannen er funnet død ikke langt fra gården sin, men jegeren han fungerte som kjentmann for er fremdeles ikke funnet. Cornell sier seg særdeles interessert og reiser til Stjørdal allerede neste morgen. Han ber Guttulf samle sammen Bragi, Askgeir og hundene og bruke en av de mindre båtene da han ønsker å holde en lav profil.

Vel framme i Stjørdal blir Guttulf og hundene igjen ved båten mens Cornell, Bragi og Askgeir går opp til gården. Her ser de to gamle koner, den ene eldre enn den andre ute på tunet. Cornell hilser og forklarer at de har en felles venn i Alrek, og at han er der for å undersøke hva som er skjedd med mannen og sønnen hennes. Hun pisker den eldre kjerringen i gang for å koke opp det siste gården har av velling og flesk for å gi til de fine besøkende.

Hun forklarer at mannen ble leid inn av en jeger ved navn Sigurd Ljodolvsson, som jakter på fine dyr. Etter en stund ble mannen funnet død av sønnen hennes 45min gange fra hjemstedet sitt, med kuttskader i halsregionen og knuseskader på resten av kroppen. Sønnen blir etter dette deprimert, og holder seg for seg selv for å sørge. I denne perioden får han trøst av en katt han tidligere ikke brydde seg om, og som moren måtte mase på ham for å gi katten litt mat og kos. Han blir etterhvert manisk opptatt av katten, enda han før farens død hverken brydde seg om katter eller andre dyr.

  • Stiller morens underbevissthet spørsmål med magi for å finne ut hva som skjedde mellom henne og sønnen/katten
  • Blir vist hvor mannen ble funnet og hvor hun mistet syne av sønnen
  • Cornell speider etter sønnen som falk, finner ham, gjør seg til menneske og ser inn i sinnet på ham for å få vite alt om han og katten. Viser seg at katten er en vakker blondine som kan hamskifte, og som har forført den unge gutten.
  • Katten er ikke i gapahuken, men finner den løpende vekk. Cornell føler at han blir sett på av noen. Tar noen av kattens hår før han flyr mot punktet langt vekke hvor han tror betrakteren er. Treffer på en superfalk som advarer Cornell mot jegeren som er ute etter “sånne som oss”
  • Oppsøker gapahuken hvor katten og gutten nå bor, med fløte og kjøtt til katten. Prøver å finne ut hva katten vet om jegeren. Viser katten sin hamskifteevne, leker med hverandre en stund. Får vite at jegeren er kattekvinnens far. Cornell foreslår å betale jegeren 100gull for å aldri jakte igjen i området. Sender sønnen tilbake til moren sin med ordre om å jobbe hardt. Tilbyr kattekvinnen Thea eventyr. Avtaler ett møte neste dag. Ordner med mat til gården.
  • Cornell blir oppsøkt av Falken, som søker rettferdighet på vegne av alle falkene jegeren har fratatt friheten sin.
  • Tenker lenge på forskjellige alternativer for hva han skal gjøre, men ingen av de han kommer på lar han få i både pose og sekk. Beslutter etter mye om og men å prøve å ta jegeren i fangenskap, og å overtale datteren til å bli. Oppsøker falken igjen for å prøve å forstå nøyaktig hva falken er ute etter.
  • På møtet neste dag er Askgeir med usynlig og stillegjort. Cornell åpner med å grave i Theas sinn om faren, for så å herske over Thea med magi. Finner ut at faren gjemmer seg 500m unna. Sier at Thea ikke må advare faren før han forandrer bildet sitt, gjør seg om til falk og flyr oppover. Han ser faren som er i ferd med å sikte seg inn med buen sin, og får ham til å sovne.
  • Thea flykter, men Cornell finner henne fort og beordrer henne til å stå stille. Askgeir blir sendt for å binde jegeren Sigurd Ljodolfsson og ta ham med til skipet. Cornell beordrer med seg Thea og prøver å overbevise henne til å bli av egen fri vilje. Opplæring av Cornell i hamskifte mot eventyr og at faren slipper fri etter avtjent tjeneste. Cornell ordner med å ta blod av Thea.
  • Falken Astor dukker opp og sier seg fornøyd med løsningen. Ønsker å utvikle vennskapet med Cornell videre.

Rewards: +3 confidence, Falk til Cornell

Comments

Nightowl82

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.