Ars Norsica

1285: Sommer - Amadeus besøker Utgård 1/3

Characters: Amadeus, Askgeir og Grimir
Groggs: 9+1
Equipment: Mat, noen fakler og ikke mye annet.

Amadeus tenker at Dvergene gjerne vet hvor Utgård er, og får napp på sitt besøk hos Saltøyas handelsvenner. Dvergene forteller at der gikk en gang en vei til Utgård fra deres ytterste grenser, men de har ikke vært i de gangene på ganske mange hundre år, og at litt av hvert av flora og fauna kan ha funnet seg til rette der i mellomtiden. Sant og si husker de knapt nok hvordan gangene var organisert der, men gir Amadeus en veibeskrivelse som teoretisk sett skal funke, i form av følgende enkle instruksjoner:

  • Rett frem første kryss
  • Høyre
  • Venstre
  • Høyre

Amadeus setter sammen en ekspedisjon bestående av høyt kompetente folk, som han sikkert ikke kommer til å trenge likevel siden dette kommer til å gå som fot i hose !
Grimir og Askgeir prøver å ymte frampå om at det gjerne er farlig der nedi Svartalvheim, men Amadeus bortfeier det som om det var noe bekymret vås gamle redde damer kommer med.

Det går opp for ham at der hvor der ikke er noe lys, så er det faktisk ikke bare litt vanskelig å se, men faktisk helt stummende bekmørkt. Som den creo-ignem-spesialisten han er fikser han fort det problemet, og tenker høyt at disse Svartalvene da umulig kan se i mørke de heller, så det er ikke som om de har noen fordel !

På tross av at han forsøker å framstå som bekymringsløs på overflaten, velger han en forsiktig framgang når han først er der nede. Askgeir, og hans speiderdisippel(les:fakkelholder) på 14 år sendes først, for å rekognisere selvsagt. Det er på ingen måte i Amadeus sine tanker at de vil utløse eventuelt stygge feller før resten av gjengen kommer vandrende. Etter å ha brukt 2 timer på å finne en stor rund sal med en rennende foss i midten og en oversvømt gang, gir Amadus Askgeir beskjed om å bli litt mindre grundig i sin gjennomsøking av alternative ganger, siden de tross alt ikke har all verdens tid heller.

Han mistenker en form for drukningsfelle, så taket i nærheten av krysset blir grundig gjennomsøkt, uten å finne noe. De vandrer lenge uforstyrret, men etter å ha valgt vei i neste kryss får de plutselig øye på en rekke skikkelser som avfyrer piler mot de. Der kommer til en gjeng på bakre flanke som gjør det samme, men pilene preller av på groggenes solide ringbrynjer.

De angripende Svartalvene finner raskt sine overmenn i solide vikinger og en trollmann med en særdeles farlig ildmagi som brenner en hel gjeng om gangen. Grimir viser seg som en særdeles kompetent kampleder, men i motsetning til sin venn Guttulf velger han å la andre være Vanguard. Grimir velger en rolle som visdommens, inspirasjonen og kampkunstens representant, så han leder mennene mesterlig fra bakre sentrum av kampformasjonen. Det sørlige angrepet blir slaktet ned av groggene, mens det nordre angrepet prøver å flykte. Amadeus kan mer enn å steike Svartalver til lunsj, og bestemmer seg for å la Svartalvene bokstavelig talt møte veggen. Etter dette er det en smal sak for groggene å partere de stakkars Svartalvene.

Rewards: +2 confidence

Comments

lorepetter

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.